Site-archief

Afbeelding

Zelf je high tea organiseren in Amsterdam

Chique feestelijke en Brocante theekopjes, drinken met je pink omhoog, scones met clotted cream en de mooiste cupcakes! High Tea is in en Brocante is hot. Je kunt alles zelf maken als je een high tea organiseert.

pinco (17)

Maar dat is geen must als je in Amsterdam woont of werkt. Er zijn diverse winkels waar je hoog kwalitatieve  ingrediënten voor een geslaagde tea party kunt vinden. Hieronder een lijstje met tips.

Scones

The British Store (vlakbij de Overtoom) verkoopt o.m. bevroren scones die u in een kwartiertje kunt opwarmen in de oven. Handig ook voor een onverwachtse high tea. Of u kunt kiezen voor een pak waarmee u echte Engelse scones kunt maken. En ze verkopen de lekkerste jamsoorten, marmelades en lemon curd voor bij de scones.

Bij Marks & Spencer in de Kalverstraat kunt u terecht voor scones en vele andere onmisbare ingrediënten voor een Engels georienteerde high tea of afternoon tea. Probeer ook eens de crumpets (Engelse pannenkoekjes) voor de kinderen in het gezelschap.

Olivity aan de Overtoom verkoopt Olivitea gemaakt van Griekse berg thee, fruit en kruiden, echt een aanrader om eens te proberen.

Four Leaves, een sfeervolle winkel in het hart van Amsterdam waar een groot aantal theesoorten van enkele gerenommeerde Europese theehuizen worden verkocht.

De Teabar heeft meer dan 100 soorten unieke thee en kruiden in haar collectie.

Voor heerlijke clotted cream en lekkere muffins moet u bij de Bakkerswinkel zijn. Te vinden in West, Zuid en het Centrum.

Sandwiches kun je in alle soorten en maten eenvoudig maken van wit en bruin casinobrood. Drie tips:

Wat robuustere maar heerlijke sandwiches kun je ook kopen bij het Vlaamsch Broodhuis.

Advertentie
Afbeelding

Waarom thee uit een porseleinen theekopje?

pinco (9)

  • Een porseleinen theekopje kan alles bepalend zijn voor de styling van uw tea party. Het zorgt voor een bijzondere beleving waardoor uw thee ook direct veel lekkerder smaakt.
  • De dunne rand van een porseleinen theekop voorkomt dat de thee te heet blijft. Hierdoor proef je de echte theesmaak.
  • En door de brede omtrek van sommige kopjes, kun je de geur van de thee extra  goed ‘opsneuven’.  Dit draagt weer bij aan de smaakverhoging.
Afbeelding

Een stijlvolle vintage aankleding van een tea party

pinco (4)

Afbeelding

Scones met Golden Syrup?

Van mijn Engelse oma heb ik naast het vele thee drinken veel Engelse (zoete) eetgewoonten met de paplepel ingegoten gekregen. Zo ben ik dol op scones maar  zo mogelijk nog gekker op Golden Syrup.  Pas toen mijn schoonzus Golden Syrup op haar scones deed, at ik echter mijn eerste scone met Golden Syrup. Een combinatie die ik iedereen kan aanraden.

Golden Syrup is een bietenstroop gemaakt door het inkoken van suikerbietensap. Het wordt gebruikte in allerlei bakrecepten en deserts. Mijn broer en ik aten het als kleine kinderen regelmatig op brood. Toen ik voor het eerst een pot Golden Syrup in een Nederlandse supermarkt ontdekte, kocht ik direct 3 potten.

Golden Syrup werd in 1883 uitgevonden door een Schotse zakenman. Men beweert dat ook de scone oorspronkelijk afkomstig is uit Schotland. Vandaar misschien de tongstrelende combinatie van beide zoete lekkernijen.

Als je van scones houdt en binnenkort een high tea organiseert is het zeker een aanrader om naast  de lemon curd en zwarte bessenjam ook een pot Golden Syrup op de theetafel te zetten.

Een recept voor de bij een high tea ook onmisbare lemon curd vind je trouwens in de Trouw van 16 november of binnenkort op de website van Karin Luiten.

branding_tins_goldensyrup_695061_h

3800021138_17f719d132

Sconesgoldensyrup1

Afbeelding

Brocante theeservies in AM Magazine, dec 2012

Picture 032