Afbeelding

Zelf je high tea organiseren in Amsterdam

Chique feestelijke en Brocante theekopjes, drinken met je pink omhoog, scones met clotted cream en de mooiste cupcakes! High Tea is in en Brocante is hot. Je kunt alles zelf maken als je een high tea organiseert.

pinco (17)

Maar dat is geen must als je in Amsterdam woont of werkt. Er zijn diverse winkels waar je hoog kwalitatieve  ingrediënten voor een geslaagde tea party kunt vinden. Hieronder een lijstje met tips.

Scones

The British Store (vlakbij de Overtoom) verkoopt o.m. bevroren scones die u in een kwartiertje kunt opwarmen in de oven. Handig ook voor een onverwachtse high tea. Of u kunt kiezen voor een pak waarmee u echte Engelse scones kunt maken. En ze verkopen de lekkerste jamsoorten, marmelades en lemon curd voor bij de scones.

Bij Marks & Spencer in de Kalverstraat kunt u terecht voor scones en vele andere onmisbare ingrediënten voor een Engels georienteerde high tea of afternoon tea. Probeer ook eens de crumpets (Engelse pannenkoekjes) voor de kinderen in het gezelschap.

Olivity aan de Overtoom verkoopt Olivitea gemaakt van Griekse berg thee, fruit en kruiden, echt een aanrader om eens te proberen.

Four Leaves, een sfeervolle winkel in het hart van Amsterdam waar een groot aantal theesoorten van enkele gerenommeerde Europese theehuizen worden verkocht.

De Teabar heeft meer dan 100 soorten unieke thee en kruiden in haar collectie.

Voor heerlijke clotted cream en lekkere muffins moet u bij de Bakkerswinkel zijn. Te vinden in West, Zuid en het Centrum.

Sandwiches kun je in alle soorten en maten eenvoudig maken van wit en bruin casinobrood. Drie tips:

Wat robuustere maar heerlijke sandwiches kun je ook kopen bij het Vlaamsch Broodhuis.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s